Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Зцілення бджолами


14.12.2016

Сьогодні небувалого розвитку досягла фармація, яка кожного дня виставляє на продаж безліч різноманітних лікарських засобів і форм для лікування людського організму. Слід зазначити, що ці синтетичні лікарські засоби, діючи на причину захворювання, не враховують стан інших систем організму й завдають їм нищівного удару, який руйнує людське здоров’я. Подивіться, скільки довкола аптек, а які там захмарні ціни на ліки та засоби. Красиві коробочки, а що в коробочках – невідомо. Статистичні дані повідомляють, що 60% лікарських засобів – це підробка. Сьогодні, як це не буде звучати сумно, аптеки та лікарські заклади – це великий прибутковий бізнес, який поставлений на широку колію.

ЗВИЧАЙНО, у критичних випадках ми змушені звертатись до лікарень та аптек, незважаючи на колізії, які диктує нам наше буденне і бідне життя. Але часто ми забуваємо про органічні, біологічно активні засоби, які є в природному середовищі, що можуть надати значну допомогу нашому здоров’ю. Вони не мають здатності миттєво впливати на патологічні зміни в організмі, але лікують причини хвороби, а не її симптоматику. Насамперед, що дуже важливо – не впливають на функції та роботу інших органів, не руйнують людське здоров’я. Продукти бджільництва з багатим вмістом поживних та біологічно активних речовин, без сумніву, можемо віднести до найбільш значущих і ефективних засобів у профілактиці та лікуванні хвороб організму людини. Всі знають, що до продуктів бджільництва належить мед. Але те, що бджілки виробляють ще 14 продуктів, які ми можемо використовувати для збереження нашого здоров’я, і їх лікувальні властивості – не відомі. Саме через брак реклами продуктів бджільництва нашим людям мало відомо про їхні поживні і лікувальні властивості.

Наша держава входить до п’ятірки найбільших світових виробників меду (до 60-75 тисяч тонн на рік), кожний громадянин нашої держави споживає до одного кілограму меду на рік. Японці споживають 8,5 кг меду і проживають у середньому до 80-85 років, – як бачимо це на 25-20 років більше, ніж в середньому проживає середньостатистичний українець. Японія не виробляє достатньої кількості меду, маточного молочка. У нас на ринку за звичайними цукерками в неділю стоїть черга, а біля продавців меду нікого немає. Цукерки, в яких є різні барвники, смакові добавки, хімічний цукор (тому що цукор, виготовлений з буряка чи тростини, дорогий для виробника) коштують набагато дорожче, ніж кілограм меду.

З настанням теплих літніх днів пасіка приємним гулом і ароматним запахом ніби розцвітає, ввечері повітря таке духмяне, що не хочеться з пасіки йти. Бджілка, щоб дарувати людям стільки добра, здоров’я, а то сімейного прибутку, облітає щоденно всю красу, яку створив Господь, збирає нектар, квітковий пилок, інші бджілки його приймають, укладають в комірки, вентилюють, будують нові комірки, виробляють віск, годують личинки, охороняють свою домівку, роблять віск, утримають в санітарному стані своє житло і нікому не приносить жодної шкоди: ні травинці, ні билинці, ні тварині, ні людині. Про те, що бджілки значно покращують екологію, запилюють рослини, підвищують урожайність, нам відомо, але про деякі продукти бджільництва нам ще не відомо.

Так, в жовтні цього року один фітотерапевт мені розповів, як він і його знайомі позбавились деяких хвороб завдяки вживанню опроміненої бджілками води. Із його слів у жінки одного пасічника, яка хворіє на діабет, за півроку вживання опроміненої бджілками води цукор в крові знизився з 30 од. до 7,1 при постійному лікарському контролі. А деякі за місяць позбавилися від болю в суглобах й інших хронічних хвороб.

Він рекомендує питну воду і всі види напоїв: лимонади, квас, пиво – налити в скляні або пластмасові пляшки і помістити в порожній магазин над бджілками, або в порожній вулик так, щоб його віддаленість від вулика з бджілками була не більше за 0,5 метра. Опромінення краще проводити впродовж двох годин, ставити ємності на землю не рекомендується. Стінки вулика і посуду не перешкоджають «зарядці». Якщо хворі люди вживають щодня по літру такої «опроміненої» води, то спостерігається позитивна лікувальна дія. Воду не кип’ятити, оскільки при кипінні ці властивості вона втрачає. Я знаю, люди розчаровані всілякими «зарядами» води, кремами, медичними мазями, тому за мазі і креми нічого повідомляти не буду.

Але у мене і дружини діабет другого типу, і на лікування таблетками йде наших півтори пенсії. Тому я вирішив випробувати «опромінену» бджілками воду на собі.

Ніяких напоїв брати не буду, тільки воду зі свердловини і тільки в скляній тарі, банці чи пляшці. Бджілок я тримаю в павільйоні, кришок у вуликах немає. Воду для зарядки буду ставити у вуликах-лежаках за заставною дошкою, а також зверху.

В цьому році використовував тільки в жовтні і листопаді, тому про результат, на жаль, нічого повідомити не можу.

Шановні пасічники!

Пропоную в 2017 році провести експеримент. Починаючи з березня і до грудня випробувати дію цієї води на собі і своїх знайомих і про результат, яким би він не був, повідомити наприкінці року редакцію газети «Сільські новини», а хто мене знає, то пишіть мені.

Затрат на підготовку води ніяких ми не понесемо, але для людей, думаю, зробимо відкриття.

Андрій ДРОФА, лікар ветеринарної медицини, пасічник.

сел. Петриківка, Дніпропетровська область.