Поточний № 4 (1431)

27.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Звернення Президента України до громадян у п'ятий день війни


28.02.2022

Президент України повідомив про ухвалене «непросте, але корисне рішення» .
«Ми пережили за цей час стільки, скільки іншим народам може не випасти й за десятки років, – зазначив він.
У своєму зверненні 28 лютого глава української держави заявив: «Кожну годину ми присвячуємо посиленню нашої держави. Кожен, хто може долучитися до боротьби з окупантами, повинен це робити. Тому було ухвалено рішення – непросте з моральної точки зору, але корисне з точки зору нашого захисту. В умовах воєнного стану учасники бойових дій – українці з реальним бойовим досвідом – будуть звільнені з-під варти та зможуть компенсувати свою провину в найгарячіших точках війни. Ще з деяких людей – учасників АТО знімаються всі санкції. Ключове зараз – оборона».
Президент України також повідомив, що за час російського вторгнення – за чотири доби – унаслідок російських обстрілів загинули 16 українських дітей, 45 неповнолітніх були поранені.
«Українці показали світу, хто ми є. І Росія показала, якою вона стала... Кожен злочин, кожен обстріл, які окупанти скоюють проти нас, згуртовують нас і наших партнерів ще більше. Росія не вірила в таку солідарну й потужну реакцію. Але українці змінили цю історію. Євросоюз вирішив постачати нам зброю. Ми вдячні. Вчора я говорив з Урсулою фон дер Ляєн, президенткою Єврокомісії, про подальші, ще більш сильні кроки. Європейці усвідомлюють, що наші солдати борються за нашу державу, а отже, і за всю Європу. За мир для всіх європейських країн, за життя дітей, за рівноправність, за демократію» – сказав Володимир Зеленський.
Він також звернувся до Європейського союзу щодо невідкладного приєднання України за новою спеціальною процедурою: «Ми вдячні партнерам за те, що вони поряд із нами. Але наша мета – бути разом з усіма європейцями і, головне, – бути на рівних. Я впевнений, що це справедливо. Я впевнений, що ми на це заслуговуємо. Я впевнений, що все це можливо».
Президент України також повідомив про безумовну й безпрецедентну підтримку від міжнародної «антивоєнної коаліції».