Поточний № 4 (1431)

27.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Сьогодні 2 роки повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України


24.02.2024

Два роки, які перетворили десятирічну війну у наймасштабнішу в Європі з часів Другої світової. Коли багатотисячні колони російських окупантів посунули з усіх напрямків в Україну, коли тисячі ракет і бомб падали на нашу землю – ніхто у світі не вірив, що ми вистоїмо. Ніхто, крім Сил оборони України, які з перших хвилин вступили у бій з ворогом.
Ніхто, крім сотень тисяч добровольців, які в перші години повномасштабної агресії стояли в чергах до військкоматів. Крім сотень тисяч українців, які записувалися у Сили територіальної оборони з перших днів. Крім мільйонів українців, які силами волонтерів почали безпрецедентну в історії підтримку своєї армії. Ніхто не вірив, але вірила Україна! Вірила, прийняла бій і вистояла. Між зброєю та евакуацією ми вибрали зброю. Потім була битва за Київ і втеча окупантів з передмістя столиці під ударами наших захисників.
Потім звільнення острова Зміїний і поступове очищення Чорного моря від російського металобрухту.
Потім були Харківська наступальна операція й звільнення Херсону.
Була і спроба українського контрнаступу, яка, на жаль, через об’єктивні обставини не принесли бажаного результату.
Сьогодні ми продовжуємо битись  з ворогом вздовж усієї лінії фронту. За нашу свободу, за те, щоб кожне українське місто чи село, не стало черговою Бучею, Бахмутом чи Авдіївкою – ми платимо найвищу ціну. Гинуть найкращі сини і доньки українського народу!
Схиляємо голову перед тими, хто віддав найцінніше – своє життя за Україну. Ми пам'ятаємо! Ми помстимося!
Сьогодні мої слова подяки всім українським захисникам і захиcницям, які і у ці хвилини відбивають російські атаки і знищують ворога. Низький уклін медикам, рятувальникам, волонтерам – всім тим, хто допомагає Силам оборони України наближати нашу Перемогу! У цей день я також хочу подякувати нашим партнерам за допомогу. Кожен снаряд, кожен танк, кожна бронемашина – це насамперед збереженні життя українського солдата. Ми воюємо за кожен метр нашої землі, втім найцінніше, що в нас є – життя українського воїна.
Вірю, що найближчим часом ми дамо асиметричну відповідь російському окупанту і в повітрі. Палаючих російських літаків стане ще більше. Керівництво держави робить для цього все можливе.
І насамкінець про найважливіше. Сьогодні, як ніколи, ми потребуємо єдності.
Переконаний, що в єдності наша перемога. І вона обов'язково буде. Бо світло завжди перемагає темряву!
Слава Україні!
Героям слава!
Олександр СИРСЬКИЙ,
Головнокомандувач Збройних сил України.