Поточний № 4 (1431)

27.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

кухня для всіх від 02.02.2012


02.02.2012

Битки м'ясні по-селянськи. На 500 г яловичини - 1 цибулину в м’ясо, 1 ст. ложку сухарів, 2 ст. ложки вершкового масла, 50 г сушених або 150 г свіжих грибів, 3 цибулини для пересипання битків, 1,5 склянки грибного відвару, 2 горошини гіркого перцю, 1 лавровий листок, 2 ст. ложки томату-пюре, 1 кг картоплі, 1 ст. ложку вершкового масла для тушкування картоплі.
М’ясо пропустити через м’ясорубку з крупною решіткою, змішати з посіченою сирою цибулею, додати мелений перець, сіль, добре вимішати, сформувати кульки, надати їм форми битків, обкачати в сухарях і обсмажити на жирі. Половину взятої норми злегка обсмаженої цибулі покласти на дно сотейника, поверх - половину варених, обсмажених грибів, а потім - обсмажені битки, посипати рештою цибулі і грибів, залити грибним відваром і тушкувати 10-15 хв. Для гарніру у грибному відварі тушкують обчищену картоплю, додаючи томат і жир. Подаючи на стіл, битки поливають соком, в якому вони тушкувались.
Запіканка з квасолі й картоплі.
На 2 склянки квасолі - 500 г картоплі, 2 цибулини, 2 ст. ложки масла.
Окремо варять картоплю і квасолю, пропускають крізь м‘ясорубку, солять і перемішують.
Половину підготовленої маси кладуть рівним шаром у змащену вершковим маслом сковорідку, на нього - підсмажену цибулю, накривають другою половиною маси, розрівнюють, збризкують вершковим маслом і запікають у духовці.