Поточний № 4 (1431)

27.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

На Дніпропетровщині ліквідували масштабну схему незаконного виготовлення та реалізації алкогольних виробів 


07.12.2023

За процесуального керівництва прокурорів Дніпропетровської обласної прокуратури припинено діяльність організованої групи з незаконного виготовлення, зберігання, збуту, транспортування алкогольних напоїв та тютюнових виробів (ч. 3 ст. 28, ч. 1, 3 ст. 204 КК України). 
За даними слідства, на території міста Нікополя діяла група осіб, яка налагодила незаконне виготовлення та реалізацію підакцизних алкогольних напоїв. 
П’ятеро підозрюваних облаштували підпільні цехи у нежитлових приміщеннях. Обладнання, сировину, тару для розливу купували в мережі Інтернет. Виготовлену продукцію маркували етикетками відомих українських брендів.
Крім цього, підозрювані реалізовували незаконно придбані тютюнові вироби без марок акцизного податку України.
Оптова та роздрібна реалізація фальсифікату здійснювалась по всій території області. Орієнтовний щомісячний прибуток від протиправної діяльності становив 1 млн. грн.
Під час проведення ряду санкціонованих обшуків виявлено та вилучено 1500 літрів спирту, понад 12 тонн готової до збуту алкогольної продукції, 120 тис. пачок тютюнових виробів, спецобладнання, різні компоненти для виготовлення алкоголю, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, чорнові записи, майже 900 тис. грн готівки у різних валютах. 
Вартість вилученого – майже 15 млн. грн. 
До суду скеровано клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.
Заходи з викриття проводили прокурори спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід – співробітники Управління стратегічних розслідувань в області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину 
і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку 
і встановлено обвинувальним вироком суду.
Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури.