Поточний № 4 (1431)

04.05.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Атака Одещини: згоріло 100 тонн гороху та 20 тонн ячменю 


22.07.2023

В ніч проти 21 липня ворог після трьох днів поспіль потужних нічних атак на південь України завдав ще однієї атаки по Одещині.  В результаті попадання ворожих ракет у складські приміщення агропідприємства згоріло 100 тонн гороху та 20 тонн ячменю, пошкоджена сільськогосподарська та рятувальна техніка, відомо про двох постраждалих.
Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомила Наталя Гуменюк, начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня України.
Вона пояснила, що випустивши ракети типу «Калібр» з акваторії Чорного моря, надводний ракетоносій використовував особливості ландшафту, особливості прямування таких ракет над морем, дуже низьку висоту і спрямував їх у максимальній близькості до державного кордону, для того, щоб ускладнити максимально роботу сил протиповітряної оборони.
«Дві ракети одразу влучили в агропідприємство, фактично в складські приміщення, де зберігалося збіжжя. Коли рятувальники розпочали пожежогасіння, знов пролунав сигнал повітряної тривоги, і наступна хвиля з однієї ракети такого самого типу «Калібр», використовуючи фактично ту саму тактику дій, маршрут руху, ракета влучила ще раз в ті ж самі координати, в те саме підприємство. Тепер вже пошкодивши і сільськогосподарську техніку  і рятувальну», – зазначила вона.
За словами Наталії Гуменюк, рятувальники не постраждали, встигнувши вчасно перейти в укриття. Утім  є інформація про двох постраждалих в населеному пункті, де ударною хвилею пошкоджено декілька будівель навколо об’єкту, куди влучили ворожі ракети.