Поточний № 4 (1431)

26.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Перший візит Президента України Володимира Зеленського до Дніпра


17.07.2019

Володимир Зеленський активно їздить Україною та намагається вирішити кадрові питання та першочергові у кожному конкретному регіоні. Минулої п’ятниці керманич держави побував з першим візитом у Дніпрі. Жителі обласного центру не відчули, як зазвичай буває у таких випадках, незручностей з перекриванням доріг. 
Першу заяву від президента довелося почути у дніпровському аеропорту, де Зеленський ознайомився з планом реконструкції летовища. У Дніпрі планують розпочати будівництво сучасної злітно-посадкової смуги міжнародного аеропорту, яка б відповідала сучасним стандартам. 
«Ми допоможемо вам. Кошти в бюджеті будуть, бо розуміємо, що значить для міста-мільйонника аеропорт», – запевнив Володимир Зеленський. 
Главі держави презентували три варіанти реконструкції летовища. Кращим визнали будівництво новітньої злітно-посадкової смуги на місці старої.
За проєктом, смугу подовжать до 3,2 км. Обладнають також новий перон, руліжні доріжки, термінали, інфраструктуру. Орієнтовна вартість реконструкції – 2,9 млрд. грн.
Також Володимир Зеленський поставив перед мером Дніпра Борисом Філатовим завдання завершити довготривалий ремонт Центрального мосту.
«Ми домовились з мером, паном Філатовим, що 14 вересня буде урочисте відкриття мосту. А якщо не відбудеться, пан Філатов піде у відставку. Якщо ж встигнуть завершити роботи, із задоволенням приїду до Дніпра», – пообіцяв президент і наголосив, що якість будівельних робіт він збирається перевірити особисто.
Відсьогодні міст перекрито повністю, щоб ремонтувати одночасно дві смуги. Підрядники мають укласти додатковий шар деформаційних швів і протягнути тролейбусну лінію на житловий масив Сонячний. Вартість ремонту – майже 400 млн. грн.
Очікуваних кадрових призначень у Дніпрі не відбулося.