Поточний № 4 (1431)

04.05.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Щодо запобігання занесенню вірусу АЧС на територію Дніпропетровської області


07.09.2023

Згідно з офіційним повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області, на приватному підприємстві «Андвікс» виявили африканську чуму свиней. 
ДНК вірусу АЧС виявлений за результатами дослідження патологічного (біологічного) матеріалу Кіровоградської регіональної державної лабораторії.
На території підприємства тимчасово запроваджено карантин щодо африканської чуми свиней, а також вживаються організаційні заходи з ліквідації та недопущення поширення вірусу африканської чуми свиней.
Головне управління Держпродспоживслужби попереджає, що з метою запобігання занесенню вірусу АЧС на територію Дніпропетровської області обмежується ввезення з територій, неблагополучних щодо АЧС:
домашніх свиней та диких кабанів;
генетичного матеріалу, продуктів від них;
сирого м’яса та всіх видів м’ясних продуктів, отриманих від домашніх свиней і диких кабанів, які не піддавались обробленню, що гарантує знешкодження вірусу АЧС;
продуктів тваринного походження (із свиней), призначених для годівлі тварин або для використання у сільськогосподарських та промислових цілях, у фармацевтичних або хірургічних цілях, патологічного матеріалу і біологічних продуктів (із свиней).
У разі підозри захворювання тварин на АЧС терміново
звертайтеся до державних лікарень ветеринарної медицини
та повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби
в Дніпропетровській області за телефоном: 099-723-16-99.